пʼятниця, 2 грудня 2016 р.

Свєнчіцкі: Росії не вдасться посварити Польщу і Україну


Росії не вдасться посварити Польщу та Україну, використовуючи як привід складне історичне минуле обох народів, а також питання щодо визначення кордонів.
 
 Про це заявив маршал Сейму РП Марчін Свєнчіцкі, коментуючи засудження російської Думи щодо спільної резолюції Верховної Ради України та Сейму Республіка Польща про події Другої світової війни.

“Росія вважає, що може посварити Польщу й Україну на підґрунті історичних трагедій, які сталися між нашими народами, і зараз хоче додати до цього ще якісь питання щодо визначення кордонів.

Потрібно чітко сказати: Росії це не вдасьться!”, - наголосив Свєнчіцкі.

Він також додав, що як Польща, так і Україна отримали "найгірший спільний досвід, повʼязаний із російським імперіалізмом", і сьогодні Росія знову порушує умови, які сама ж і підписала про агресію по відношенні до України.

У середу Держдума РФ видала постанову, в якій засудила українсько-польську резолюцію, прийнятув жовтні. У ній Київ та Варшава обвинувачуються в тому, що країни “заднім числом хочуть переписати історію і провести ревізію початку і результатів Другої світової  війни”.

На думку росіян, прийняття такого документа було зумовлене не лише ворожим ставленням до колишнього СРСР, але й до Росії.

У документі підкреслюється, що політики обох країн “намагаються вирішити проблеми у власних взаємовідносинах, демонструючи бажання дружити проти спільного ворога”.

Депутати Думи зазначили, що цією “провокацією” обидві країни не лише завдають шкоду своїм відносинам з Росією, але й “підривають свої кордони”.

Нагадаємо, 20 жовтня Верховна Рада України і Сейм Республіки Польща ухвалили Декларацію Пам'яті і Солідарності щодо подій під час Другої світової війни.

У Декларації парламенти звертають увагу на те, що пакт Ріббентропа-Молотова від 23 серпня 1939р., який підписали тоталітарні режими - комуністичний СРСР і нацистська

Німеччина, призвів до початку 1 вересня Другої світової війни, спричиненої агресією Німеччини, до якої 17 вересня долучився Радянський Союз.

Немає коментарів:

Дописати коментар