вівторок, 26 вересня 2017 р.

Українські спостерігачі візьмуть участь у військових навчаннях"Dragon-17" у Польщі


   В період з 25 по 29 вересня українська делегація спостерігатиме за активною фазою багатонаціональних військових навчань "Dragon-17", що походять на території Польщі.
  "Виконуючи свої міжнародні зобов'язання перед країнами-членами ОБСЄ, Україна прийняла запрошення від Республіки Польща стати спостерігачем за активною фазою навчань "Dragon-17". У навчаннях, окрім польських військових, візьмуть участь військовослужбовці з США, Литви, Латвії, Великобританії, Німеччини, Словаччини, Італії, Болгарії, Румунії, а також Грузії і України ", - зазначили в Управлінні верифікації Генерального штабу ЗС України.
    У цих навчаннях беруть участь 17 тис. солдатів та 3500 військових одиниць техніки з 12 країн. Мета навчань - тренування з планування й проведення бойових дій у спільних оборонних операціях. Вперше будуть залучені війська територіальної оборони.
     Крім того, за даними Управління верифікації Генерального штабу ЗС України, 25-28 вересня на території Одеської області працюватиме інспекційна група з Румунії. Румунські військові проведуть інспекцію та відвідають військову частину в місті Білгород-Дністровський.

    "Інспекція буде проведена з метою перевірки дотримання українською стороною зобов'язань, визначених Угодою про здійснення військової діяльності, про що необхідно повідомляти зазделегідь, а також уточнення інформації про кількість основного озброєння і військової техніки в певній військовій частині. Такі інспекційні заходи Україна і Румунія проводять ще з 2016 року на паритетній основі", - наголошується в повідомленні.


Немає коментарів:

Дописати коментар