понеділок, 23 вересня 2019 р.

УКРАЇНСЬКІ ТА ПОЛЬСЬКІ НАУКОВЦІ ВЕЛИ ДИСКУСІЮ НА ТЕМУ СПІЛЬНОЇ МІЖНАРОДНОЇ ПОЛІТИКИ


Україна в структурах НАТО; російська імперіальна політика та її наслідки; українсько-польська міжнародна політика – це лише частина тем, що обговорювались на організованій у Львові конференції.




Минулих вихідних у Львові в університеті імені Івана Франка відбулась наукова конференція, присвячена польсько-українським відносинам у сучасній міжнародній політичній ситуації. З української сторони зустріч відкрив професор Маркіян Мальський. З польської сторони професор Аркадій Жуковський (Arkadiusz Żukowski). Обговорювані теми стосувалися цифрової пропаганди Росії як інструменту інформаційної політики в міжнародних відносинах; необхідності вступу України до структур НАТО а також було обговорено російсько-грузинський конфлікт у 2008 році, зокрема порушення Росією міжнародного права, і в цьому контексті обговорювалася військова політика Путіна щодо України. Також було порушено питання пов’язане з реформуванням освіти в Україні та питання польського досвіду прийняття подібних законодавчих змін.
 Учасники конференції висловили думку про необхідність зміцнення дружніх зв’язків між українськими та польськими науковими спільнотами. Вони заявили про організацію подальших університетських дискусійних зустрічей, які мають на цілі зробити багато чого корисного в цьому питанні.

Немає коментарів:

Дописати коментар